appealing ontwerpt voor Windows 8

25-10-2012


Op 26 oktober komt Windows 8 in de definitieve versie beschikbaar. Eerder dit jaar bracht Microsoft van Windows 8 al de Consumer Preview uit en daarna de Release Preview.

Metro-omgeving

Het eerste wat bij Windows 8 opvalt bij het startscherm is de nieuwe Metro-omgeving. Elk vlak vertegenwoordigt een applicatie, dan wel informatie. Dat kan een statische app zijn (zoals het bekende tekstverwerkingsprogramma Word), maar ook dynamische informatie, zoals aandelenkoersen of het weerbericht.
U kunt net zoveel tegels toevoegen als u zelf wilt en er zelf een titel aan geven. Omdat u kunt in- en uitzoomen, hoeft u niet bang te zijn dat uw scherm op een gegeven ogenblik vol staat met tegels. 


Apps

Om de achterliggende app te openen, klikt u op een tegel. De grote vlakken maken duidelijk dat de makers de Metro-omgeving hebben ontworpen met het oog op 'touch'-bediening op tablets van Windows 8.

Bestaande applicaties die gemaakt zijn voor de oude Windows versies werken wel gewoon op Windows 8, maar zullen dus buiten de Metro interface gaan werken, omdat zij geen geoptimaliseerd uiterlijk hebben.

 

Heeft u al een applicatie voor windows en zoekt u iemand die een deze een nieuw uiterlijk kan geven? Of wilt u een app ontwikkelen en zoekt u iemand die het uiterlijk kan verzorgen? 

Wij hebben al ervaring met het ontwerpen voor Windows 8 en willen u hier graag bij helpen.


websites
apps
seo
social media